whatsapp

BTL Lymphastim

Lenf Sistemi Ne İşe Yarar?

BTL Lymphastim sağlıklı ve aktif olarak çalıştığı zaman vücudunuzdaki toksinleri atmaya yardımcı olur. Bununla birlikte, ameliyat veya diğer hasarlar lenf sisteminizde ve lenf düğümlerinizde sıvıların birikerek lenf ödemi oluşmasına neden olabilir.

Lenfatik sisteminizin işleyişini bozan bir durum olduğunda, lenf kollarda ve bacaklada toplanır ve şişmelerine yani ödem oluşmasına neden olur.

Lenf Drenaj Masajı Nedir?

Vücudumuzdaki lenf düğümleri sıvı biriktirdiğinde oluşan ödemlerden arınmak ve toksinleri atmak için btl lymphastim uygulanır. Ödem ve toksinlerden arınan cilt sıkılaşır ve kaslarda rahatlama görülür.

Lenf Drenaj Masajı ile Nasıl Ödem Atılır?

Lenf drenaj masajı ile lenfler dokulardan lenf düğümlerine taşınır bu da dokulardaki şişliği hafifletir. Lenfatik drenaj masajı ile ödem atmak iki aşamalı bir işlemdir:

Temizleme: Bu adım, dokulardaki lenfatik sıvıyı serbest bırakır.

Yeniden emilim: Lenfatik sıvıyı lenf düğümlerinize taşır.

Lenf Drenaj ile Zayıflamak Mümkün mü?

Kilo verme programı için uygulanan diyet ve diğer bölgesel incelme cihazlarının yanında lenf drenaj masajı uygulamak süreci çok daha sağlıklı, daha az stresli ve hızlı geçirmeyi sağlar.

Tek başına lenf drenaj masajının özellikle kilo vermede tamamen etkili olduğunu söylemek mümkün değildir.

Bölgesel incelme cihazı ile parçalanan yağlar ve biriken toksinler lenf drenaj masajı ile vücuttan atılır. Ödem ve şişkinlik hissi giderken lenfamatik sistemin çalışma hızı daha sağlıklı hale gelir.

Lenf Drenaj Hangi Durumlarda Uygulanır?

Vücutta biriken toksinlerin atılması,

Vücuttaki ödem ve şişkinliğin giderilmesi,

Bölgesel İncelme programlarında,

Vücut sıkılaştırma programlarında,

Daha canlı cilt görünümünde,

Selülit giderilme programlarında lenf drenaj masasına yer verilir.

Lenf Drenaj Sonrası Neler Yapılmalı?

Lenf drenaj yaptırdıktan sonra bol su içerek, günlük yaşamda hareketsiz kalmamaya dikkat ederek, sebze ve meyve tüketerek, işlenmiş gıda tüketimini azaltarak ödem atma sürecini desteklemek daha etkili ve hızlı sonuç aldırır.

İlginizi Çekebilir  Roll Slimmer

Lenf Drenaj Kimlere Yapılmamalı?

Konjestif kalp yetmezliği, kan pıhtıları veya felç öyküsü, vücutta enfeksiyon, karaciğer ve böbrek sorunlarında, yüksek tansiyon hastalarına, ileri derece dolaşım bozukluğu yaşayanlarda ise lenf drenaj önerilmez. Hastalık öyküsünde bu gibi hastalıklar bulunan kişilerin öncelikle hekimlerine danışmaları gerekir.

Klasik Masaj İle Lenf Drenaj Arasındaki Fark Nedir?

Klasik masaj genellikle kas gerginliğini gidermeyi, kan dolaşımını uyarmayı ve ağrıyı gidermeyi amaçlar. Lenf drenajı ise özel teknikleri ile cildi ve dokuyu gererek lenf akışını uyarır. Masajın aksine lenf drenajının amacı kan dolaşımını uyarmak değildir.

Evde Lenf Drenaj Masajı Nasıl Yapılır?

Lenf drenajında tüm vücut özel tekniklerle, uzman kişiler tarafından sistematik olarak uygulanır. Lenf drenaj masajı önemli bir işlemdir bu yüzden eğitimini almış uzmanlar dışında kimsenin denememesi gerekir.

Bu nedenle, evde kendi kendine lenf drenaj masajı uygulamak mümkün değildir. Evde uygulanmaya çalışılan lenf drenaj masajının faydalarını görmekten ziyade vücuda daha fazla zarar verme riski vardır.

Lenf Drenaj Kaç Seans Uygulanır?

Lenf Drenaj masaj uygulaması ortalama 30 dk kadar sürer. Toksinlerin atılması için her hafta en az 1 seans uygulanması gerekir. Seanslar 6 hafta kadar devam eder. Uzman görüşüyle ve danışanın vücut ihtiyacına göre seans sayıları artırılabilir.

Lenf Drenaj Masajı Sürecinde Nelere Dikkat Edilmeli?

Lenf drenajı, idrar üretimini uyarır. Bu nedenle mesanenin boşaltımı için lenf drenajından önce tuvalete gidilmelidir.

Lenf drenaj masajından sonra kendinizi dinlenmiş, rahatlamış ve hafif hissedeceksiniz. Lenf drenaj masajı sonrası düzene giren kan dolaşımını zorlamamak için vücudu sıkan dar giysilerin tercih edilmemesi gerekir.

BTL Lymphastim Fiyatları 2024

Btl lymphastim fiyatları 2024 hakkında bilgi almak için bizlere ulaşabilirsiniz.